Un nou traseu montan din Bihor a fost omologat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a anunțat miercuri Consiliul Județean Bihor.

Traseul de pe Valea Dâlbii, din comuna Căbești, are o lungime de 3,5 kilometri și este accesibil în orice perioadă a anului, fără echipament special, având un grad de dificultate redus. Este primul traseu turistic de pe teritoriul comunei și este marcat cu punct galben.

Amenajarea traseului s-a făcut la inițiativa Primăriei Căbești, cu implicarea Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, din subordinea Consiliului Județean Bihor, și a Centrului pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă (C.A.P.D.D.) Bihor. „Primăria Căbeşti şi-a asumat administrarea şi întreţinerea traseului, sub coordonarea şi supravegherea Salvamont Salvaspeo Bihor”, a mai transmis CJ Bihor.

În comuna Căbești mai urmează să fie amenajat un traseu de via ferrata, adiacent celui omologat acum, prin Agenția de Management a Destinației, subordonată Consilului Județean Bihor.

În județul Bihor există 54 de trasee montane care însumează aproximativ 800 de kilometri. O parte dintre acestea continuă și pe teritoriul altor județe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!