O tânără în vârstă de 21 ani din Aleşd şi iubitul ei au fost condamnaţi la detenţie după ce au tâlhărit un orădean pe care femeia l-a momit sub un pod, sub pretextul unei partide de sex. Cei doi, Csonka Timea şi Lakatos Francisc, sunt la a doua condamnare pentru acelaşi gen de faptă.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 8 martie, anul trecut. Victima, un orădean, se afla într-un bar situat la parterul unui bloc de pe Bulevardul Dacia şi ieşise pe terasă, la o ţigară. Aici a fost acostat de Csonka Timea, care i-a cerut o ţigară şi i-a propus o partidă de sex în schimbul a 50 lei. Bărbatul a acceptat şi s-a oferit să-i dea şi o plasă cu mâncare, motiv pentru care au pornit spre blocul în care locuia, unde şi-a făcut apariţia şi "peştele" fetei, Lakatos Francisc.

Cei doi l-au aşteptat să coboare din apartament cu mâncarea, iar Lakatos a luat "avansul" pentru partida de sex, după care s-a făcut că pleacă. Fata şi-a condus clientul sub un pod, pe malul Crişului, unde, însă, bărbatul s-a răzgândit şi a vrut să se întoarcă. N-a mai apucat căci, între timp, a apărut şi partenerul femeii, care i-a tras un pumn, trântindu-l la pământ. Cei doi i-au luat telefonul mobil şi i-au rupt pantalonii, în timp ce încercau să-l buzunărească, apoi au fugit. 

Csonka Timea şi Lakatos Francisc au fost prinşi şi trimişi în judecată, pentru tâlhărie calificată. Procesul în caz s-a finalizat săptămâna trecută, când bărbatul a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de detenţie, iar femeia la 3 ani şi 264 de zile de închisoare. Ambii sunt recidivişti.

Lakatos fusese încarcerat deja, pentru mai multe furturi comise în Carei, în timp ce tânăra era în perioadă de probă, fiind eliberată condiţionat în 2019, după ce executase o parte din pedeapsa de 2 ani încasată tot pentru tâlhărie calificată şi acelaşi mod de acţiune: împreună cu alţi doi indivizi, ea a jefuit un orădean  "agăţat" dintr-un bar cu promisiunea unei partide de sex.

Individa a fost ridicată, vinerea trecută, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri şi de colegii lor de la Poliţia TF Episcopia, din "zona de acţiune", un bar din apropierea Gării Oradea, de unde-şi culege clienţii. Ea a fost depusă la Penitenciarul Oradea, de unde va fi transferată apoi la un penitenciar de femei, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.