Un agent de Poliţie din Salonta a fost plasat sub control judiciar, luni, după ce s-a urcat băut la volan, a făcut ture pe şosele cu farurile stinse, claxonându-i pe ceilalţi şoferi, a fugit de agenţii rutieri şi s-a baricadat în locuinţă ca să nu fie dus la analize de sânge. Subofiţerul, pe numele său Florin Vida, nu e la prima abatere, fiind sancţionat disciplinar în trecut după ce a hărţuit sexual două adolescente de 15 ani.

Comportament bizar

Incidentul de pomină s-a petrecut sâmbătă seara, când subofiţerul, beat fiind, s-a urcat la volanul maşinii personale şi a ieşit la o plimbare în oraş, cu farurile stinse şi claxonându-i pe ceilalţi şoferi în trafic.

Comportamentul bizar al şoferului a fost reclamat de un localnic la 112. "Mi s-a părut suspect, pentru că circula cu farurile stinse şi claxona continuu. Eu l-am văzut din casă şi am sunat la 112", a povestit bărbatul BIHOREANULUI.

Şoferul a fost găsit în scurt timp de poliţiştii rutieri din Salonta, care l-au urmărit în trafic până când, într-un târziu, a oprit în faţa casei. Aici, agentul a coborât din maşină şi s-a baricadat în locuință, refuzând să sufle în etilotest ori să se lase dus la analize de sânge.

Sub control judiciar

Florin Vida a fost ridicat de acasă a doua zi dimineaţa, cu mandate de aducere, şi dus în faţa procurorului, unde pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice. Luni, în urma audierilor, agentul rutier a fost inculpat şi plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

"Există un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. E vorba de un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Salonta. În cursul serii de sâmbătă, a fost surprins în trafic, conducea pe străzile din municipiul Salonta, dar nu a oprit la semnalul regulamentar al echipajului de Poliţie, iar apoi s-a refugiat în casă", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, prim-procurorul Carmen Scurt.

Agentul Florin Vida a fost pus la dispoziţia şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, până la finalizarea anchetei şi a procesului său penal urmând să îndeplinească doar sarcini administrative.

Sancționat disciplinar

Vida nu e la prima abatere. În 2016, la vremea respectivă poliţist de proximitate arondat la un liceu din Salonta, Vida a hărţuit sexual două adolescente de 15 ani, trimiţându-le sms-uri deocheate, invitându-le la întâlniri, până când fetele au arătat mesajele părinţilor care, apoi, l-au reclamat şefilor, dar fără să-i facă reclamaţie la Parchet.

Ca atare, singura pedeapsă fixată subofiţerului a fost una disciplinară. Agentul a fost mutat la Ordine publică, ca să nu mai dea ture prin şcoala fetelor, salariul i-a fost redus cu 20% pe 3 luni şi i-a fost suspendat dreptul de a purta şi folosi arma 6 luni, timp în care, spun reprezentanţii Poliţiei Bihor, a şi fost monitorizat psihologic.