Strada Râului din Oradea, care asigură legătura între căile Clujului şi Mareşal Averescu, iar pe timpul amenajării pasajelor din Piaţa Gojdu, a preluat tot traficul deviat pe aici către zona centrală ori Bulevardul Magheru, a fost închisă circulaţiei auto începând de luni dimineaţă.

După cum BIHOREANUL a mai scris, timp de o lună constructorii vor consolida şi moderniza strada distrusă de trecerea maşinilor de mare tonaj, deviate pe strada Râului în cursul anului trecut.

"Pentru început, se execută săpăturile pentru reabilitarea fundaţiei străzii, având în vedere că pe unele locuri are surpări, ca urmare a traficului deviat pe aici. Lucrările de consolidare a străzii vor dura circa o săptămână. În cursul săptămânii viitoare, amplasamentul va fi predat către Distrigaz, care are de introdus aici reţelele de gaz", a declarat luni pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei, Sebastian Marchiş.

Potrivit programării aprobate de municipalitate, strada Râului va rămâne închisă timp de o lună şi jumătate, până pe 3 iunie.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, închiderea străzii, cerută de operatorul de gaz încă de anul trecut, a fost amânată până după finalizarea amenajării pasajelor subterane din Piaţa Gojdu.

Lucrările de refacere a străzii Râului, cu o lungime de circa 75 de metri, vor fi realizate în cadrul contractului cadru încheiat de municipalitatea orădeană cu firma Precon Transilvania pentru reparaţia şi întreţinerea străzilor orădene de pe malul stâng al Crişului Repede.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!