Ediția pilot Unchain Fintech Festival reunește, timp de două zile, în Cetatea Oradea, circa 300 de specialiști din peste 20 de țări cu expertiză în domeniile tehnologie și finanțe.

În cadrul conferinței, despre care organizatorii spun că este cel mai important eveniment de profil organizat anul acesta în Europa de Est, sunt abordate teme precum viitorul banking-ului, sisteme inovative de plată, tehnologia blockchain și altele.

Deschiderea conferinței a avut loc miercuri, la eveniment participând profesioniști de top în cele două domenii din mai multe țări precum Ungaria, Bulgaria, Serbia, Polonia, Irlanda sau Japonia.

Printre cei care iau parte la lucrări se numără reprezentanți ai unor firme cu renume precum Visa, Google Cloud și Elrond sau bănci precum Raiffeisen Bank, Banca Transilvania ori Alpha Bank.

De-a lungul celor două zile de discuții, vor lua cuvântul, printre alții, Ioan Popescu, secretar de stat în Ministerul Digitalizării, Beniamin Mincu (Elrond), Ionuț Horatău (Banca Națională a României) și Dorin Hodorogea (Google Cloud CEE).

Printre invitații internaționali se mai numără Takesi Kito (Japan Fintech Association), Maria Staszkiewicz (European Digital Finance Association), Georgi Pevnev (Bulgaria Fintech Association), dar și reprezentanți ai unor bănci naționale din România, Croația și Ungaria.

„Scopul conferinței este de a aduce la un loc reprezentanți ai domeniilor tehnologie și finanțe pentru a dezvolta noi proiecte comune, așa cum au fost cele care au vizat posibilitatea plății cu telefonul sau cu ceasul sau apariția sistemului de plată cu cardul Revolut”, a declarat pentru BIHOREANUL city-managerul Mihai Jurca, unul dintre vorbitorii din deschiderea conferinței.

Gazdele își doresc ca evenimentul să devină o tradiție. „Ne dorim să crească treptat, iar peste câțiva ani să devină unul dintre cele mai importante din Europa”, a spus Jurca.

Evenimentul este organizat de municipalitatea orădeană prin Visit Oradea, care și-a atras ca parteneri firme precum Visa, Google Cloud CEEE, Elrond, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, Dentons, Riple și Make It in Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!