După ce a fost în șantier aproape tot anul, cu mult peste termenul nerealist de 3 luni pe care l-a avansat Primăria Oradea când l-a închis în primăvară, Podul Intelectualilor a picat testul zăpezii.

În timpul lucrărilor, municipalitatea s-a lăudat că pasarela pietonală va fi prima din oraș dotată cu instalație de dezgheț, adică un fir de curent cu rol de rezistență pus în șapa de beton astfel încât, încălzind acest strat subțire, podul să nu devină periculos pentru trecători.

Săptămâna trecută, la prima zăpadă căzută în acest sezon rece, s-a văzut cât de folositoare este instalația: podul a fost acoperit de ninsoare, care n-a avut sub ea nimic călduț pentru a o topi și, astfel, să prevină înghețarea ei.

Noroc că trecătorii s-au ținut bine pe picioare și, deocamdată, nimeni nu și-a rupt picioarele pe puntea cu „încălzire în pardoseală”.

La solicitarea BIHOREANULUI, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș, a explicat că instalația nu a funcționat pentru că încă nu a fost branșată la rețeaua de electricitate, sarcină pe care o are municipalitatea.

Potrivit lui Marchiș, instalația este funcțională, dar deocamdată este alimentată doar de rețeaua electrică disponibilă pentru organizarea de șantier, care nu are o putere suficientă pentru a topi zăpada.

În perioada următoare, Primăria va face lucrările de branșare, a mai spus directorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!