Constructorii au început montarea sistemului anti-îngheţ pe Podul Intelectualilor.

Pasarela hobanată, care leagă cele două maluri ale Crişului Repede, va fi primul pod orădean cu instalaţie de degivrare.

"Este o instalaţie menită să împiedice formarea de gheaţă pe structura podului în anotimpul rece. În general astfel de soluţii se folosesc în zonele pietonale pentru a preveni alunecarea trecătorilor. Firul de curent cu rol de rezistenţă se pozează în şapa acoperită apoi cu un strat subţire de beton", a declarat luni pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Pentru realizarea instalaţiei, constructorii vor monta pe pod circa 2.500 metri de cablu, alimentat cu energie electrică din reţeaua oraşului şi conectat la o instalaţie automată de comandă şi control.

Reprezentanţii municipalităţii pun presiune pe constructor pentru redeschiderea căii de acces începând de săptămâna viitoare, deşi termenul contractual expiră abia în octombrie.

"Vrem ca începând din 11 septembrie să se poată circula pe pod", a spus Marchiş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, în luna martie, municipalitatea orădeană a promis închiderea pasarelei pietonale pentru trei luni, urmând, deci, să fie redeschis cel târziu până la 1 iulie, în ciuda termenului asumat prin contract. Acest fapt nu s-a întâmplat, spre enervarea orădenilor obligaţi să ocolească pe podurile Dacia şi Sfântul Ladislau.

Lucrările de reabilitare a pasarelei pietonale sunt executate de firmele Freyrom şi Procons Group, pentru suma de 3,9 milioane lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!