Un număr de 16 universităţi din România, cu trei mai multe decât în 2020, se regăsesc anul acesta în topul Times Higher Education, care clasifică instituţiile de învăţământ superior în funcţie de cercetare, calitatea predării şi impact.

Printre cele trei universităţi nou-intrate în clasament se numără şi cea din Oradea.

„Clasificarea reprezintă o recunoaștere a evoluției academice a instituției orădene pe mai multe dimensiuni precum reputația academică, furnizarea de servicii de educație, productivitatea cercetării, împărtășitășirea rezultatelor cercetării, capacitatea universității de a atrage studenți”, se arată într-un comunicat al Universităţii.

Potrivit site-ului clasamentului, UO are 15.088 studenţi şi un raport de 17,2 studenţi la fiecare profesor. De asemenea, Times Higher Education consemnează că UO are 7% studenţi străini, iar un raport masculin – feminin de 55-45, ceea ce înseamnă că studenţii de sex masculin sunt majoritari.

„Prezența Universității din Oradea în acest clasament reflectă un efort colectiv al corpului academic și o tendință pe care UO își propune să o păstreze în perspectivă”, se mai arată în comunicat.

Pe lângă UO, anul acesta în clasament au mai intrat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Dintre instituţiile româneşti, cea mai bine clasată este Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Topul global este condus de Universitatea din Oxford.

Vezi mai jos clasamentul universităţilor din România: