Universitatea Oradea vrea să îşi construiască un Centru de Transfer Tehnologic – Smart Industries în strada Universităţii 1, lângă viitoarea Facultate de Muzică.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, urbaniştii municipalităţii au avizat joia trecută construcţia unui imobil din cadre de beton armat şi cu elemente metalice la faţadă, format din demisol, parter şi etaj.

"Acest centru educaţional de research va aduce cu siguranţă o plusvaloare spaţiului universitar şi spaţiului economic orădean, scopul acestuia fiind de a pune faţă în faţă omul cu tehnologia în domenii precum industria de automotive şi tehnologie medicală", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, centrul, care va fi dezvoltat pe fonduri europene, va putea fi folosit atât de institutele de cercetare, cât şi de IMM-uri.

Clădirea cu demisol, parter şi etaj, cu o suprafaţă de 850 metri pătraţi, va avea accesul principal dinspre Biblioteca Universităţii.

"Construcţia va fi realizată dintr-o structură spaţială mixtă, respectiv cadre de beton armat şi planşee de beton înglobate într-o volumetrie, îmbrăcată în elemente metalice de faţadă. Organizarea funcţională are ca element principal o sală multifuncţională, din care se asigură accesul în toate celelalte spaţii ale centrului", a spus arhitectul-şef al oraşului, Radu Fortiş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!