Una dintre cele mai circulate străzi din zona centrală a Oradiei, strada Râului, care leagă străzile Clujului şi Mareşal Averescu, va fi deschisă traficului rutier în ultima săptămână din luna mai.

Calea de legătură între cele două bulevarde de ieşire şi intrare în Oradea de pe direcţia Cluj a fost distrusă vara trecută, după ce a preluat tot traficul auto deviat pe aici în timpul lucrărilor la pasajele subterane din piețele Cetăţii și Emanuil Gojdu.

După cum BIHOREANUL a anunţat, artera a intrat în lucrări de reparaţii la jumătatea lunii aprilie cu termen de finalizare a lucrărilor pe 3 iunie.

"Până acum Distrigaz a introdus reţelele de gaz, lucrare amânată încă de anul trecut, după care constructorii au început refacerea structurii rutiere a drumului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al municipalităţii, Sebastian Marchiş.

În cursul zilei de joi, drumarii lucrau la amenajarea stratului suport al carosabilului şi montarea bordurilor în pregătirea asfaltării.

"Lucrările de asfaltare sunt programate pentru săptămâna viitoare. Data la care se vor face depinde de condiţiile meteorologice", a spus Marchiş.

Lucrările de refacere a străzii Râului, cu o lungime de circa 75 de metri, vor fi acoperite de contractul cadru încheiat de municipalitatea orădeană cu firma Precon Transilvania pentru reparaţia şi întreţinerea străzilor orădene de pe malul stâng al Crişului Repede.