Ursul care a speriat locuitorii din comuna Sânmartin după ce a atacat de două ori în două săptămâni - cel mai recent, marți, omorând 12 capre - a fost localizat de drone, cu ajutorul camerelor de termoviziune.

Voluntarii de la Asociația SalvaDrone, cu ajutorul cărora au fost făcute mai multe pânde, l-au filmat în zona pădurii din Cordău, chiar în spatele complexului President.

O postare făcută de aceștia în cursul zilei de sâmbătă pe Facebook și pe canalul de YouTube arată că animalul a fost observat în cursul nopții de 5 spre 6 octombrie.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, animalul a fost văzut în cursul nopții de jandarmi, dar nu au reușit să-l încolțească. La vederea farurilor mașinilor lor, prădătorul s-a ascuns în tufișuri și s-a făcut apoi nevăzut în negura nopții.

Primarul comunei, Cristian Laza, a confirmat BIHOREANULUI că animalul a fost localizat temporar. „Cei de la fondul de vânătoare îl caută zilnic. Acum încercăm să închiriem de la Brașov niște cuști în care să punem momeală, să-l putem prinde”, a declarat sâmbătă edilul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, asemenea pânde au loc de mai multe zile.

Localnicii sunt speriați, cu atât mai mult cu cât atacul de marți seară este cel de-al doilea în nici două săptămâni, iar acum a atacat foarte aproape de o zonă locuită, la 30 metri de cel mai apropiat imobil, la circa 150 de metri de casa primarului de Sânmartin și la aproximativ 200 de metri de un loc de joacă pentru copii.

„Efectiv ne este frică să ieșim din case”, a mărturisit un cititor care a contactat BIHOREANUL.

Autoritățile sunt cu atât mai îngrijorate cu cât ursul a atacat într-o zonă locuită și la o oră la care încă oamenii mai circulau pe străzi, fapt care majorează gradul de periculozitate a acestuia.

În acest context, se vor organiza noi pânde „pentru tranchilizarea ursului, un pas preliminar eliminării lui”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!