Primărița orașului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a devenit noua președintă a USR, partid care în toamna anului trecut o scotea de pe lista de candidați la Parlamentul European.

Câștigătoare categorică a alegerilor interne din partid, unde și-a spulberat adversarii, fosta vedetă a Pro TV a anunțat că va candida la Președinția României.

Victorie zdrobitoare

Potrivit hotnews.ro, Elena Lasconi a obținut în scrutinul pentru funcția de președinte al USR, desfășurat online pe parcursul zilelor de marți și miercuri, 7.701 din totalul celor 11.333 voturi exprimate de membrii de partid, ceea ce înseamnă un scor de 68,14%.

Ea a surclasat trei contracandidați, pe orădeanul Cristian Seidler (votat de 1.873 membri de partid), Radu Hossu (1.471 voturi) și Gabriel Filip (310 voturi).

De notat că la scrutinul pentru alegerea noului președinte al USR aveau drept de vot 25.607 membri.

„De astăzi reîncepe reconstrucția USR-ului. De astăzi vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată pentru că în joc este pierderea democrației din România”, a declarat Lasconi după victoria sa.

Vrea la Cotroceni

Noua președintă a USR ocupă această funcție după ce predecesorul său, Cătălin Drulă, și-a anunțat demisia imediat după alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, unde scorul USR a fost dezastruos.

Miercuri, după confirmarea alegerii sale, Elena Lasconi a anunțat că își va depune candidatura pentru funcția de președinte al României, ea afirmând că trebuie să facă acest lucru cel târziu joi deoarece sâmbătă va avea loc congresul USR.

„O să îmi depun candidatura, pentru că, după cum bine ştiţi, pe data de 29, sâmbătă, o să avem congres şi în USR funcţionează democraţia şi probabil că o să avem mai mulţi candidaţi care vor dori să devină candidatul USR pentru funcţia supremă în stat, iar eu îmi voi depune această candidatură. Trebuie să o fac cel târziu mâine”, a spus Lasconi.

De succes

Elena Lasconi (52 ani) este cunoscută ca fost jurnalist Pro TV, unde a activat până în urmă cu cinci ani.

Născută în Hațeg (județul Hunedoara), Lasconi este de profesie economist, dar a lucrat 25 de ani în televiziune. În 2020 a candidat și a câștigat Primăria orașului Câmpulung Muscel (județul Argeș), funcție păstrată și după scrutinul din 9 iunie anul acesta.

Pro, apoi contra familiei tradiționale

Anul trecut, Elena Lasconi a fost pusă pe primul loc pe lista de candidați a Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, dar asta numai până în noiembrie, când a fost exclusă de pe listă, după un interviu în care a declarat că a participat și a votat cu DA la referendumul pentru familie din 2018.

După alegerile din 9 iunie 2024, Lasconi a cerut demisia lui Cătălin Drulă de la șefia USR, a criticat alianța electorală a USR cu PMP și cu Forța Dreptei, și a declarat că nu ar mai vota în favoarea familiei tradiționale la un eventual nou referendum pe această temă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!