Instalarea PSD-istului Nicolae Avram în funcția de inspector școlar general adjunct îi nemulțumește pe politicienii aflați în opoziție. Așa cum BIHOREANUL a scris, Avram a fost numit, începând de luni, la conducerea IȘJ Bihor.

Printr-un comunicat de presă transmis joi, USR Bihor arată că numirea social-democratului confirmă că Inspectoratul Școlar „este o sinecură care și-a pierdut de multă vreme menirea de a coordona sistemul de învățământ de stat astfel încât să fie unul performant”.

„Numirea lui Nicolae Avram la IȘJ Bihor este o nouă palmă dată învățământului de stat”, susține USR Bihor. Înșirând informații despre trecutul profesional al lui Avram, pe care și BIHOREANUL le-a menționat, cum ar fi faptul că a mai fost inspector școlar general, dar a fost demis după două scandaluri și după ce nu a luat notă de trecere la concurs, USR Bihor arată că social-democratul nu trebuia numit în această funcție.

Comunicatul mai precizează că inspectoratul școlar este „condus politic de o coaliție căreia îi pasă prea puțin de educație și foarte mult de aranjamente, de înțelegeri”. „Pe scurt, de „ospețe” din banul public”, a mai transmis USR.

Formațiunea mai amintește că doi foști șefi ai IȘJ Bihor, Daniel Negrean și Virgil Blage, sunt la conducerea Colegiului Economic Partenie Cosma, școala unde luna trecută elevii au prăjit mici în clase, dar și că actualul inspector școlar general, Horea Abrudan, nu a luat măsuri după ce DNA Oradea i-a pus sub învinuire pe Mioara Țigan, șefa Casei Corpului Didactic, totodată președintă de comisie la concursul pentru ocuparea posturilor de director de unități de învățământ, organizat în toamna anului trecut, și pe Sorin Cuc, directorul Școlii „Avram Iancu” din Oradea, candidatul acuzat că ar fi folosit un pix cu cerneală ce devine transparentă după un interval de timp.

„USR a propus încă din 2020 desființarea inspectoratelor școlare. Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR nu dorește acest lucru și se vede din ce motive. Inspectoratele nu sunt altceva decât niște sinecuri pentru cei mai fideli membri ai acestor partide”, a declarat Daniel Palaghianu, președintele USR Oradea, citat în comunicat.

În final, USR mai cere demisia lui Horea Abrudan, pe care îl consideră „principalul responsabil pentru dezastrul în care a ajuns învățământul din județ”. „Elevii au nevoie de modele de integritate, iar ce se întâmplă acum la nivelul conducerii IȘJ Bihor este departe de a fi un model”, a mai transmis partidul din opoziție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!