Nişte progresişti de schimbul III au fost prinşi cu cioara vopsită taman - ce ironie - cu ajutorul tehnologiei. E vorba de "salvatorii" de la USR, care nu învaţă nimic din propria prostie: după gherila digitală dusă "sub acoperire" în 2020 împotriva lui Bolojan, când au câştigat praful de pe tobă şi la Primăria Oradea, şi la Consiliul Judeţean Bihor, mai nou împânzesc oraşul, noaptea ca hoţii, cu mesajul "PNL, sluga PSD".

Mai mult, însă, se arată mai penibili decât vestitul Muianu, odrasla unui medic putred de bogat care la mijlocul anilor 2010 îşi procura orgasme imprimându-şi propria figură pe clădiri: respectivul achita amenzile din banii de la tăticul, socotindu-le o firească taxă pe distracţie, pe când usereii nu vor să plătească pentru propriul vandalism.

Trei echipaje de "salvatori" au fost prinse recent pe baza imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere. "Lipitorii", care au folosit inclusiv o maşină din colecţia deputatului şi şefului USR Bihor, Silviu Dehelean, nu credeau, probabil, că vor fi descoperiţi, etalând o inteligenţă de pui de struţ. 

Rezultatul? 18 amenzi a câte 1.000 lei. O nimica toată, la cât încasează USR-iştii din subvenţia de la stat, detaliu deloc neimportant în condiţiile în care USR e partidul ăla care vituperează neobosit împotriva "banilor pentru partide", dar asta nu-i opreşte să-i ia şi să-i investească tot în propagandă, la fel ca PNL şi PSD. Adevăratul preţ este, însă, demonetizarea imaginii, care, după ce a ajuns contrariul a ceea ce trâmbiţa odinioară, e nevandabilă de-a binelea.

Să fim înţeleşi: că PNL a ajuns remorca PSD este clar, nu are nimeni îndoieli, ceea ce face cu atât mai de neînţeles acţiunile nocturne ale USR-iştilor. Nu degeaba le zice CTP, după ce şi el i-a votat, că-s de fapt nişte "lifuroi", adică "peşti mici, chiar foarte mici, abia ieşiţi din icre, străvezii de li se vede zgârciul care le ţine loc de şira spinării". 

Să crezi că poţi face propagandă ca ilegaliştii comunişti fără să fii depistat şi sancţionat înseamnă nu doar că eşti idiot, ci mai şi claxonezi ca cocalarul, s-o afle toată lumea. După ce, contactat de BIHOREANUL ca să se explice, Dehelean a recunoscut campania, dar a anunţat că va contesta amenda, a scremut şi un "drept la replică" pentru a zice că "lipitorii" n-au încălcat nicio regulă, ci pur şi simplu au făcut... politică.

Şeful USR Bihor ia oamenii de proşti. Problema nu e dacă PNL este sau nu este "sluga PSD" (că aşa se poartă PNL e limpede, o zic şi liberalii), ci de ce, dacă-i convins de asta, nu o spune el, cu bogatele mijloace pe care le are la dispoziţie, de la comunicate şi conferinţe de presă până la, de ce nu, tapetarea propriilor maşini cu colante, ca pe vremea lui Dragnea. 

Orice orădean e îndreptăţit să se întrebe cum ar reacţiona USR-istul dacă s-ar trezi pe propria uşă cu mesaje precum "Gaşca lui Drulă umblă cu cagulă!", "Dehelean, stilul vostru-i de guzgan" ori "USR, aceeaşi mizerie!". La fel de adevărate ca alelalte adevăruri...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!