Un număr mai mic de cadre medico-sanitare din Bihor comparativ cu cel al persoanelor care s-au programat au primit dozele de vaccin miercuri, în cea de-a doua zi a campaniei de vaccinare anti-Covid, a aflat BIHOREANUL.

Potrivit dr. Diana Racz, coordonator al campaniei din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în cursul celei de-a doua zile a campaniei de vaccinare a cadrelor medico-sanitare din judeţ au fost vaccinate 480 de persoane din cele 12 centre de vaccinare amenajate în unităţile medicale, chiar dacă fuseseră programate 515 persoane.

"Cauzele sunt diverse. Unii colegi nu s-au mai prezentat la vaccinare, unii au fost indisponibili în momentul în care trebuiau să primească vaccinul deoarece au avut alte îndatoriri, pentru că în spitale situaţia este dinamică, în continuă mişcare. Alte persoane, de la momentul programării până în cel al vaccinării, au aflat că au Covid, iar altele au avut alte contraindicaţii temporare", a explicat dr. Racz.

Conform acesteia, din cele 480 de persoane vaccinate miercuri, una singură a înregistrat o alergie uşoară, la nivelul pielii.

De asemenea, nu a fost risipită nicio doză din cele disponibile pentru a fi administrate.

Ca atare, după ce iniţial judeţul Bihor a primit 975 de doze de vaccin, iar apoi încă 705, în prima zi fiind vaccinate 510 cadre medico-sanitare şi în a doua zi 480, rezultă că din totalul de 1.680 doze primite au fost utilizate doar 990 doze şi mai sunt în rezervă alte 690 doze, care vor continua să fie administrate în cursul zilei de joi.

"Deocamdată, nu am mai comandat şi alte doze, dar în funcţie de dinamica procesului de vaccinare putem face acest lucru şi azi sau mâine, iar dozele ajung în Bihor în aceeaşi zi în care sunt solicitate", a mai spus dr. Racz.