Un tânăr în vârstă 25 ani din Oradea a fost ridicat de poliţişti şi condus la Penitenciarul Oradea, după ce a fost condamnat la 2 ani şi 20 zile de detenţie pentru distrugere. Bogdan Tiponuţ a incendiat un autoturism în parcarea demisolului unui bloc ARED de pe strada Ştefan Octavian Iosif, obligându-i pe pompieri să evacueze, în miez de noapte, 30 de locatari din locuinţele inundate de fum.

După cum a relatat şi BIHOREANUL, incidentul a fost semnalat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana în noaptea de 12 spre 13 februarie 2020, în jurul orei 00.35.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, maşina ardea violent, iar flăcările ameninţau să se propage şi la alte maşini. Militarii au stins focul în aproximativ 12 minute, reuşind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte autoturisme, dar au fost obligaţi să evacueze din bloc 30 de persoane ale căror locuinţe sunt situate la primele trei etaje şi care au fost inundate de fum. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Cercetările au arătat că focul a fost pus intenţionat, iar în urma anchetei polițiștilor s-a stabilit că autorul era Bogdan Tiponuţ, un tânăr care locuia în bloc şi care avusese un conflict cu soţia proprietarului.

Tiponuţ a recunoscut fapta în faţa judecătorilor, punând-o pe seama consumului de alcool şi droguri.

A fost condamnat în final, marţi, la 2 ani şi 20 zile de detenţie, pedeapsă în care a fost încorporat şi un rest de pedeapsă rămas dintr-o altă condamnare, de 1 an şi 2 luni de închisoare, încasată pentru conducere fără permis, şi pe care a executat-o doar parţial, fiind eliberat condiţionat în toamna anului trecut.

În aceeaşi zi de marţi, Tiponuţ a fost ridicat de polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale Bihor, care l-au depus în Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi noua pedeapsă.

Bogdan Tiponuţ a mai fost în atenţia publică, în 2017, când a postat pe reţelele de socializare o înregistrare în care apare vandalizând un tramvai aparţinând OTL, la instigarea unei tinere. În urma acelui incident, tânărul a scăpat fără urmări, căci părinţii au plătit pagubele provocate firmei de transport local.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!