Orădenii care circulă pe strada Roman Ciorogariu și nu sunt cu capu-n nori au putut observa săptămâna trecută că pe capacul unui coș de gunoi de lângă sediul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei a fost scrijelit mesajul „Jos Birta!”.

Același mesaj, apărut și pe stâlpii de iluminat din Piața Cazaban, l-au putut remarca, tot de săptămâna trecută, și locuitorii cartierului Ioșia Nord. Dacă autorul ar fi un orădean nemulțumit că Primăria condusă de Florin Birta nu își face treaba, de exemplu fiindcă nu ține sub control șantierele din oraș, sau unul furios după scandalul statuilor Regelui Ladislau și voievodului Mihai Viteazul, ar însemna că respectivul umblă prin tot orașul să-și facă ofurile cunoscute.

La fel de probabilă, dacă nu cumva și mai și, pare totuși ipoteza că actele de vandalism cu evident conținut politic sunt opera adversarilor din celelalte partide, activi nu doar în spațiul online, ci și în teren, după cum se vede.

Bihorel s-ar enerva tare dacă ar vedea propaganda de acest fel multiplicată, curând, și pe tramvaie, autobuze ori pe fațadele proaspăt reabilitate...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!