Proiectul de realizare a inelului rutier metropolitan care să ocolească localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid, pentru care Consiliul Județean Bihor a și obținut o finanțare de peste 201 milioane lei prin Programul Anghel Saligny, a stârnit luna trecută proteste din partea unor proprietari de terenuri din Cihei, susținuți de politicieni social-democrați. Aceștia nu sunt, însă, nici singurii și nici cei mai afectați de eventualele exproprieri.

Fosta viceprimăriță a Oradiei, Biro Rozalia, acum deputat, împreună cu soțul său, Biro Barna, ar fi urmat să rămână fără cinci terenuri situate în satul Haieu, comuna Sânmartin, însumând 34.353 metri pătrați.

Un alt personaj care putea fi văduvit de două terenuri ce totalizează 3.903 mp, ambele situate în Cheriu, comuna Oșorhei, este fostul jurnalist Claudiu Someșan, de la defunctul Jurnal de dimineață, convertit în om de afaceri, iar în Nojorid ar fi rămas fără un teren de 3.289 mp însuși primarul comunei, Teodor Petru Baba.

Deocamdată, însă, toți au fost salvați de consilierii județeni PSD și UDMR, care joia trecută au trântit proiectul, pentru a doua oară într-o lună... 
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!