Afacerea Primăriei Oradea cu firma Nymphaea Resort SRL, „puiul” Lotus Center SA, pentru construirea unui hotel lângă aquaparkul municipiului, pare că va rămâne definitiv o nereușită.

Printr-un contract încheiat în 2015 cu firma controlată acum de Alexandru Mudura jr., pe terenul situat pe strada Codrilor nr. 3 trebuia să apară un hotel, pe care însă aceasta, deși a cumpărat terenul, nu l-a mai ridicat.

În 2021 Primăria a început să-i aplice penalități, de 500, respectiv 1.000 lei pe ziua de întârziere, iar apoi a și dat firma în judecată, pentru că a refuzat să plătească suma ajunsă la 192.000 lei.

Săptămâna trecută, Tribunalul Satu Mare, unde procesul a fost strămutat la cererea Nymphaea Resort, a decis să dea dreptate firmei, anulând sentința pronunțată la finalul anului trecut de Judecătoria Satu Mare în favoarea Primăriei. Care sunt argumentele încă nu se știe, dar municipalitatea mai are doar posibilitatea unui recurs la Înalta Curte, ceea ce e clar că va dura încă niște ani.

Mai mult, firma a obținut și dreptul de a cere, separat, plata cheltuielilor de judecată, așa că orașul ar putea rămâne și fără teren, și fără hotel, și fără bani...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!