Una dintre cele mai controversate investiții în turismul orădean pare că prinde din nou contur. Firma Nymphaea Resort, „puiul” companiei Lotus Center deținute de magnatul Alexandru Mudura jr. (cunoscut drept Noni printre prieteni), a cerut Instituției Arhitectului-Șef din Primăria Oradea să îi elibereze o nouă autorizație de construcție pentru hotelul pe care vrea să-l ridice lângă aquaparkul Nymphaea.

Solicitarea a fost aprobată, iar pe 14 iunie firma a primit autorizația cu numărul 787, pentru construirea unui hotel de 4 stele, înalt de 9 etaje și cu 140 locuri de parcare.

Așa cum se știe, terenul aparținuse cândva Primăriei, care l-a vândut firmei lui Mudura jr. cu condiția să ridice pe el un hotel și o sală de evenimente. Afaceristul a făcut însă doar sala, nu și hotelul, chit că avea la dispoziție și un ajutor de stat de 22,13 milioane lei, aferent unei investiții totale estimate la 72 milioane lei.

Pentru că nu și-a respectat angajamentul, Primăria a dat în judecată firma, cerând penalități de 500 lei, apoi de 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere. În primă fază, municipalitatea a pierdut acțiunea prost întocmită, dar o nouă judecată va începe joi la Judecătoria Oradea.

Dacă Nymphaea Resort și „Noni” Mudura vor într-adevăr să construiască hotelul sau solicitarea autorizației este doar o fentă pentru procesul care stă să înceapă rămâne de văzut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!