La câteva zile după ce a intrat, oficial, în Cartea Recordurilor cu concertul de pian ținut la cea mai mare altitudine, adică pe Muntele Everest, la 5.325 de metri, artistul orădean Thurzó Zoltán a făcut publice și câteva videoclipuri din timpul recitalului.

Unul dintre ele îl arată în timp ce cântă Imnul României. „Primiți cu sufletele deschise”, a scris pianistul pe Facebook, rețea de socializare unde a publicat, duminică, înregistrarea video de aproape 6 minute.

Thurzó, care are dublă cetățenie, română și maghiară, a publicat tot pe Facebook și înregistrările video în timp ce cântă imnul Ungariei și cel secuiesc.

Pe 13 iunie, pianistul din Oradea a cântat în tabăra de bază de pe Muntele Everest, în dorința de a doborî recordul pentru concertul de pian de la cea mai mare altitudine. Pe o temperatură de doar 3 grade Celsius, artistul a interpretat 34 de cântece, timp de 132 de minute.

„Cât timp am cântat nu am simţit deloc frigul. Am simţit că trebuie să protejez pianul cu muzica mea, că asta îi oferă căldură. A fost magic”, a povestit el jurnaliștilor din Oradea, când s-a întors din Nepal.

Zilele trecute, Thurzó a primit scrisoarea oficială prin care este anunțat că a intrat în Cartea Recordurilor și figurează pe site-ul Guinness World Records ca deținătorul acestui record.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!