Viitorul bazin didactic de înot care urmează să fie construit de Compania Naţională de Investiţii în cartierul Ioşia din Oradea începe să prindă contur.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, reunită joi, a avizat proiectul viitorului bazin care va fi construit pe un amplasament de 3.000 metri pătraţi delimitat de Arena Antonio Alexe şi Liceul Don Orione.

"Un proiect care va aduce plusvaloare zonei Ioşia, dar în primul rând un beneficiu extraordinar copiilor din comunitate, este bazinul didactic de înot care se va construi pe str. Alexandru Cazaban. Astfel, toţi copiii care locuiesc în apropierea acestei zone, şi nu numai, vor avea un acces mult mai facil la un sport nautic frumos şi care duce la o dezvoltare armonioasă", a declarat viceprimarul Arina Moş.

Noul bazin va fi realizat de firma Da Vinci Construct Proiect SRL după un proiect tip al Ministerului Dezvoltării adaptat la realitatea din teren de firma Proexco. 

Bazinul, cu o lungime de 25 metri, o lăţime de 12,5 metri şi adâncime variabilă va putea fi folosit simultan de 65 de copii şi profesorii de înot.

Construcţia va cuprinde inclusiv vestiarele necesare pentru elevii care vor veni să facă sport.

Investiţia, în valoare de 10 milioane lei, va fi realizată în termen de un an cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.