Ultima reuniune din acest an a Consiliului Județean Bihor a consemnat și ultima prestație a unuia dintre aleșii PNL. Consilierul județean Dorin Boca a renunțat atât la calitatea de membru al acestui partid, cât și la cea de membru al CJ Bihor, hotărât să candideze anul viitor ca independent la funcția de primar al comunei sale. 

„Nu am nimic nici cu partidul, nici cu dl președinte Ilie Bolojan, dar am ceva cu primarul de la mine din comună, unde nu merge treaba cum ar trebui”, spune proaspătul demisionar.

„Viziuni diferite”

„Decizia a fost singura posibilă în condiţiile unei viziuni diferite asupra modului în care trebuiesc gestionate problemele comunităţii din care fac parte. Consider că demisia a fost singurul mod în care mai pot să-mi respect angajamentul asumat ca om politic faţă de susţinătorii şi concetăţenii mei”, și-a explicat Dorin Boca demisia pe Facebook, miercuri, la câteva ore după ce și-a anunțat-o lși la Consiliul Județean Bihor, și președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan.

După cum a arătat tot pe Facebook, Boca este decis să se reorienteze dinspre „parlamentul” județean spre Primăria comunei Lunca, țintind funcția de primar. „Voi pune umărul şi voi face tot ceea ce este posibil ca să ajut la dezvoltarea comunei mele natale şi să contribui la bunăstarea, siguranţa şi confortul locuitorilor ei”, a scris el.

„Eu cu primarul am o problemă”

Contactat de BIHOREANUL, Dorin Boca a confirmat că motivul demisiei sale este acela că își dorește să devină primar al comunei Lunca, funcție ocupată în prezent de un coleg din PNL, astfel că el vrea să candideze ca independent.

„Îmi doresc să candidez la Primăria comunei, dar, fiind în același partid cu primarul, nu putem candida amândoi de la același partid. În prezent discut cu tinerii din comună și voi candida independent susținut de ei, că nu mă votează nici PNL-ul, nici PSD-ul, nici AUR. Am avut o discuție cu dl președinte Bolojan săptămâna trecută, dânsul a lăsat-o cu semnul întrebării, nu mi-a spus că nu mă susține, dar nici nu pot să stau până în ultima clipă. Nu-i corect nici față de PNL să fiu în același partid cu primarul și să lovesc în el”, a declarat Dorin Boca.

„Eu nu am nicio problemă nici cu partidul, nici cu dl. Bolojan, față de dl. Bolojan nu am decât respect, pe care o să i-l port toată viața. Eu am o singură problemă, cu primarul de la Lunca, unde lucrurile nu merg bine. Am semnalat de atâtea ori numeroase probleme, lucrări la canalizare, la gaz și la drumuri se fac pe proprietăți private, mi se pare anormal...”, a mai spus proaspătul fost consilier județean PNL, al cărui loc în CJ Bihor urmează să fie luat de următorul candidat de pe lista acestui partid din 2020.

Lucrări de mântuială

În primăvara acestui an, BIHOREANUL dezvăluia în articolul „Lunca... de mântuială!” că actualul primar al comunei Lunca, Ioan Popa, a girat o investiție de 6 milioane lei derulată prin PNDL pentru extinderea rețelei de canalizare în satele Lunca și Hotărel fără să fi asigurat exproprierea terenurilor afectate, astfel că lucrările au fost executate pe terenuri rămase în proprietatea privată a unor săteni, conductele fiind montate prin grădini ale acestora.

La acea vreme, edilul se scuza motivând că nu a dorit să spargă o șosea proaspăt reabilitată, aflată în garanție, și că ar fi avut nevoie de avize de la CNAIR. În schimb, în caietul de sarcini cu care a scos la licitație lucrările a fost consemnat, contrar realității, că „terenul ocupat de investiţie este proprietatea domeniului public administrat de Primăria Comunei Lunca".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!