Ministerul Sănătăţii revine de marţi la raportarea zilnică a cazurilor de Covid-19 după explozia numărului de îmbolnăviri. 

Potrivit Hotnews.ro, în cursul zilei de luni va fi transmisă ultima raportare săptămânală a cazurilor de Covid-19, conform uzanţelor din ultima lună, după care, începând din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică.

Măsura va fi luată având în vedere că în perioada 27 iunie – 3 iulie la nivel naţional s-au înregistrat 7.726 de cazuri noi de cazuri Covid-19, din care 1.307 au fost reinfectări , după ce în săptămâna precedentă s-au înregistrat doar 3.973 de noi cazuri.

După cum BIHOREANUL a mai scris, la nivelul judeţului Bihor de luni până joi s-au înregistrat 118 noi infectări, iar numărul total al cazurilor active a urcat la 144.

"Vârful acestui val este aşteptat în Europa la finalul lunii iulie. Cum România a avut în toate valurile COVID un decalaj de aproximativ două săptămâni faţă de ţările vest europene, în ţara noastră, vârful valului este aşteptat, cel mai probabil, în perioada 14-21 august", a declarat presei centrale ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Estimările specialiştilor indică pentru perioada de vârf a valului 6 un număr de 10.000 de noi îmbolnăviri pe zi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!