Bărbatul de 38 de ani din Spinuş care a violat fetiţa de 11 ani a concubinei sale a fost condamnat la 6 ani de închisoare de Judecătoria Marghita. Victima a născut un copil în urma abuzului, iar violatorul, Petru Rusalim Varga, fusese lăsat liber de procurorii din Marghita care i-au cerut arestarea abia după ce BIHOREANUL a sesizat scandaloasa decizie.

Povestea fetiței a fost dezvăluită pe 15 decembrie anul trecut de BIHOREANUL, imediat după ce agresorul ei, reţinut de procurorii din Marghita, a fost lăsat să plece după audieri, fără ca împotriva lui să fie luate alte măsuri preventive.

Anchetatorul din caz, procurorul Alexandru Lup, a invocat pentru eliberare faptul că nu are dovada că fetiţa nu şi-a dat consimţământul pentru actul sexual şi, ca atare, nu consideră oportun să ceară instanţei măsuri preventive.

La o zi după dezvăluirile făcute de ziar, fetiţa a fost internată în regim de urgenţă de reprezentanţii DGASPC Bihor într-un centru de primire a minorilor abuzaţi, împreună cu copilul ei, iar procurorul Lup s-a răzgândit - sau „a fost răzgândit” - şi l-a prezentat pe Petru Rusalim Varga în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Marghita, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă.

Varga a rămas în spatele gratiilor şi după ce a fost trimis în judecată, pe 5 ianuarie, în acest an, sub acuzaţia de viol asupra unei victime minore aflate în îngrijirea lui.

Potrivit rechizitoriului întocmit pe numele bărbatului, acesta a agresat-o în trei rânduri pe fetiţă în decurs de câteva luni. Prima oară, când aceasta avea 11 ani şi a întreţinut cu ea raport sexual normal, atunci rămânând și însărcinată, iar ulterior, după ce a împlinit 12 ani, a violat-o în două rânduri, de fiecare dată având cu ea raporturi sexuale anale.

Fetița a născut în toamna anului trecut. De altfel, reținerea agresorului ei a fost făcută după ce au sosit rezultatele ADN care arătau că el este, fără îndoială, tatăl copilului.

"Victima nu şi-a exprimat direct împotrivirea sau opunerea fizică, pe motiv că i-a fost frică de reacţia acestuia. Inculpatul i-a spus de mai multe ori să nu spună nimănui despre faptul că a întreţinut mai multe raporturi sexuale cu aceasta, acest avertisment fiindu-i transmis minorei chiar înainte de a fi audiată de către organele de poliţie", au arătat procurorii.

Procesul lui Petru Rusalim Varga a început la Judecătoria Marghita, care, luni, a hotărât să-l condamne la 6 ani de detenţie pentru fapta sa.

Totodată, instanţa i-a interzis să comunice cu fetiţa atât în perioada în care îşi ispăşeşte pedeapsa, dar şi ulterior, timp de 5 ani. 

Judecătoria a admis şi acţiunea civilă exercitată din oficiu de procurori, în favoarea fetiţei, şi l-au obligat pe Varga să-i achite daune morale în valoare de 50.000 lei, sumă pentru recuperarea căreia instanţa a dispus aplicarea sechestrului asigurator pe bunurile bărbatului.

Hotărârea Judecătoriei Marghita mai poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!