La solicitarea BIHOREANULUI, Federația Română de Baschet a anunțat că anchetează „incidentele regretabile” de la meciul dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca, derby care a fost întrerupt de o ieșire violentă a sportivului clujean Karel Guzman.

„Până astăzi (n.r. luni) au fost adunate toate rapoartele suplimentare de la oficiali (comisarul FRB și arbitrii delegați) referitoare la incidentele regretabile de la meciul CSM CSU Oradea – U-BT Cluj-Napoca, iar cazul a fost înaintat către Comisia de Disciplină și Etică Sportivă”, a transmis Tiberiu Rist, purtătorul de cuvânt al Federației, pentru BIHOREANUL.

„După analizarea dosarului, deciziile Comisiei de Disciplină și Etică Sportivă vor fi făcute public pe site-ul FRB”, a mai spus Rist.

Totodată, federația condusă de Carmen Tocală a transmis că incidentele de la meciul din Oradea Arena „nu au legătură cu spiritul de fair-play sportiv, care ar trebui să primeze pe terenul de baschet”.

„Federația Română de Baschet condamnă orice fel de incidente cu violență fizică sau verbală petrecute atât pe terenul de sport, cât și în afara acestuia”, a mai spus purtătorul de cuvânt al federației.

Cubanezul Karel Guzman (28 de ani) a avut o reacție nervoasă în timpul meciului de sâmbătă seară de la Oradea, a sărit la bătaie pe teren, motiv pentru care arbitrii l-au descalificat.

După ce a ieșit din Oradea Arena, sportivul a luat o rangă de pe un șantier din vecinătatea sălii și a încercat să intre în clădire, cu tot cu obiectul contondent de fier. În urma acestui din urmă incident, jandarmii i-au deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!