Un grup de voluntari austrieci din cadrul organizaţiei catolice Opus Dei Austria se află în perioada 4 - 14 iulie la Oradea.

Grupul, format din tinere cu vârste între 19 şi 23 de ani, este găzduit de Episcopia Greco-Catolică de Oradea.

"Programul de voluntariat se realizează în mod organizat, astfel că prima parte a zilei tinerele o dedică activităţilor precum dans, pictură sau ateliere de limba engleză, realizate în Centrul de zi pentru copii din Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Tinerele încearcă să îi implice pe cei 30 de copiii beneficiari ai Centrului de zi în diferite activităţi precum şi în întreţinerea acestuia.

"Se simte o energie pozitivă aici, de la venirea voluntarelor. Personalul nostru avea nevoie de o mână de ajutor în această perioadă, iar fetele au ajuns exact în momentul potrivit", a declarat viceprimarul Arina Moş.

În cea de-a doua parte a zilei grupul de voluntari organizează ateliere de engleză şi germană cu circa 100 de copii în cadrul Liceului Greco – Catolic Iuliu Maniu, demers în derularea căruia se sprijină pe ajutorul voluntarilor asociaţiei EduBiz.

„Este o experienţă unică pentru noi. Nu doar cei mici învaţă de la noi, cât noi avem extrem de multe de învăţat de la cei mici. Sunt copii destoinici şi inteligenţi", a declarat reprezentanta grupului de voluntare Evelyn Kropfreiter (foto jos, dreapta, cu viceprimarul Arina Moș).

Potrivit acesteia, gazdele, de la episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, la viceprimarul Arina Moş, au primit grupul de voluntare cu "deschidere şi căldură".

"Noi obişnuim să ne facem vacanţele de vară făcând voluntariat, dedicându-ne celor ce au nevoie de noi, este o practică destul de bine cunoscută în mediul nostru", a explicat Evelyn.

Grupul de voluntari a ajuns la Oradea ca urmare a invitaţiei înaintate în toamna anului trecut de episcopul Virgil Bercea coordonatorului Opus Dei România, Sofia Vio, cu ocazia unei vizite pe care a făcut-o la Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!