Universitatea din Oradea va pregăti, din această toamnă, mai mulți IT-iști. Facultatea de Informatică și Științe a primit aprobarea pentru creșterea capacității de școlarizare la programul de studii Informatică, a anunțat instituția de învățământ superior marți, printr-un comunicat de presă.

Astfel, la admiterea din septembrie vor fi scoase la concurs 27 de locuri la nivelul licență. În total, la Informatică vor putea învăța 100 de studenți în anul I, iar 73 de locuri au fost deja ocupate.

Cu excepția unui loc dedicat tinerilor cu dizabilități sau proveniți din sistemul de protecție socială, locurile noi care vor fi scoase la concurs pentru viitorii informaticieni sunt la regim cu taxă. Pentru un an de școlarizare, taxa este de 4.200 lei.

„Această majorare a capacității de școlarizare răspunde cererii tot mai mari pentru programul de Informatică și reflectă angajamentul universității de a oferi oportunități educaționale adaptate nevoilor pieței muncii și interesului crescut din partea candidaților”, a transmis Universitatea.

Admiterea de toamnă va începe pe 2 septembrie, iar viitorii studenți sunt invitați să urmărească site-ul facultății, pentru a fi la curent cu noutățile privind înscrierea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!