Pasajul suprateran de la Piaţa 100 va fi dat în folosinţă abia anul viitor. Ploile de dinainte de Crăciun au determinat constructorii să abandoneze şantierul şi să intre în vacanţa de sărbători.

Cu toate că şi-ar fi dorit finalizarea lucrării anul acesta, cu patru luni înainte de termenul final, conducerea municipalităţii a evitat să forţeze închiderea lucrărilor.

"Constructorul a venit la discuţii: «Dacă trebuie ne asumăm finalizarea lucrărilor, dar cu menţiunea că în primăvară s-ar putea să apară probleme pentru că vremea ploioasă cu care ne confruntăm nu este bună pentru tunarea hidroizolaţiei». Având în vedere acest lucru, am amânat lucrările până după sărbători", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Potrivit primarului, constructorii, care au intrat în vacanţă de sărbători, vor reveni pe şantier după data de 10 ianuarie.

"După sărbătorile de iarnă, când vremea va permite, se va face hidroizolaţia grinzilor şi se va turna stratul final de asfalt. Lucrările vor mai cuprinde printre altele montarea sistemului de iluminat, a parapeţilor de protecţie şi trasarea marcajelor rutiere", a spus Birta.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.