Păi chiar așa. Dacă Ilie Bolojan este băgat în sondaje pentru postul de primar general al Capitalei, de ce să nu o punem în sondaje și pe doamna Firea la Oradea Mare?

Fostul primar al orădenilor susține că habar nu avea că l-au trecut colegii pe lista Bucureștiului. Nu m-ar mira, că tactica liberalilor este deja previzibilă. Timp de 4 ani îl țin pe șeful liberalilor din Bihor pe la uși, pe la ferești, ca nu cumva să prindă vreun post de șef la vârful partidului, că se supără nenea Klaus, iar când se apropie campania electorală brusc își aduc aminte de el.

Încerc să-mi imaginez cum ar arăta un oraș ca Oradea condus de doamna Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei. În primul rând, s-ar termina din start cu tot felul de firme și firmulițe care se bat ca chioarele pe contractele din Oradea. Și asta din două motive. O dată pentru că lucrările, în mare parte, s-ar opri, ca să nu streseze electoratul. Apoi, pentru că singura firmă ce ar avea dreptul să muncească pe meleagurile noastre ar fi un SRL obscur din Voluntari, zona folclorică a soțului duamnei.

Cred că măsurile social democrate ar mai ușura povara financiară a locuitorilor urbei. Dacă doamna Firea ar vedea cu cât produce Termoficare Oradea gigacaloria și cât e subvenția dată de Primărie, în mod cert s-ar simți obligată nu să-i pună la plată pe orădeni, ci să le dea bani de la buget pentru că acceptă sistemul de încălzire centralizat.

Apoi, s-ar bloca brusc toate lucrările de investiții, pentru că s-ar considera că e indecent ca tu, oraș de provincie și populat de mulți unguri, să ai centură și pasaje, în vreme ce Capitala României să fie sufocată de traficul infernal.

Pensionarii ar primi gratuit ochelari de vedere - inclusiv cei care nu au nevoie de așa ceva, că nu-i după ei -, iar toamna ar fi duși cu toții, cu forța, la moaștele Sfintei Paraschiva, inclusiv cei de altă religie decât cea ortodoxă.

S-ar înființa noi companii municipale, una pentru cimitir, alta pentru Zoo, una diferită pentru Aquapark și vreo șase pentru piețele municipiului, toate cu aparat birocratic propriu. Iar Liviu Andrica ar fi dat afară pentru modul scandalos în care urmărește să facă profit în administrația locală.

Compania de termoficare nu va mai plăti furnizorii de combustibil pe întreg mandatul doamnei Firea, iar când se va pune problema falimentului, Gabi va cere Guvernului bani de la bugetul de stat, pentru ca orădenii să nu înghețe iarna. Atenție, nu se va mai schimba nicio conductă, urmând ca eventualele lucrări să înceapă doar dacă, Doamne ferește, doamna de la PSD pierde alegerile.

În fine, la Primărie se va dubla schema de personal, pentru ca și activul de partid să aibă un loc unde să facă vechime la pensie, iar tot efortul investițional se va concentra exclusiv pe plantat de panseluțe și paranghelii. Să fie totul zglobiu și colorat...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!