Intrările de la Spitalul Municipal şi Maternitatea din Oradea au fost iluminate vineri seară în portocaliu între orele 20 şi 22.

Conducerile spitalelor municipal şi judeţean au ţinut să marcheze prin această formă de iluminat Ziua Siguranţei Pacientului.

"Culoarea portocalie a fost aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi preluată de ANMSC (n.r. Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate) pentru a fi folosită ca temă pe toate materialele dedicate siguranţei mamei şi copilului şi, ca atare, a fost preluată şi de noi", a explicat directorul Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu, Laurenţiu Chiană.

Potrivit directorului, conducerile celor două instituţii spitaliceşti au decis să ilumineze doar intrările în clădiri, pentru a nu deranja pacienţii.

"Puteam pune reflectoarele să bată lumina pe clădirea Spitalului Municipal, dar nu reuşeam decât să deranjăm pacienţii fără să se vadă cu nimic mai mult, pentru că faţada este acoperită de schele", a spus Chiană.

După cum BIHOREANUL a mai scris cele două instituţii spitaliceşti au marcat vineri Ziua pentru siguranţa pacientului stabilită de OMS pentru data de 17 septembrie.

Anul acesta tema principală a fost "Îngrijiri medicale sigure pentru mame şi nou-născuţi".