Inspectoratul Școlar Județean Bihor a informat miercuri după amiaza că directorul Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea, Daniel Negrean, va fi cercetat disciplinar, după ce, așa cum a dezvăluit BIHOREANUL, acesta nu doar că a cerut, ci a insistat ca fiecare elev de clasa a XII-a să cotizeze cu 200 de lei pentru organizarea unei festivități de absolvire cu DJ, bufet suedez, mese de cocktail și ecran de proiecție.

„În ceea privește aspectele de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea apărute în mass-media, vă informăm că reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor, delegați să verifice cele semnalate, au finalizat printr-un raport inspecția efectuată. Raportul a fost prezentat și analizat în aceeași zi, în cadrul Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bihor”, se arată în comunicatul trimis de IȘJ Bihor. 

Potrivit informării de presă, „s-a luat decizia constituirii unei comisii de cercetare disciplinară în cazul directorului Colegiului Economic Partenie Cosma Oradea, prof. Daniel Negrean”. 

„Comisia este constituită, conform reglementărilor în vigoare, dintr-un inspector școlar general adjunct (președinte), un inspector școlar, doi directori și un reprezentant al salariaților de la Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea. În continuare, se vor parcurge cu celeritate toate etapele procedurale care reglementează atribuțiile și activitatea comisiei”, au mai precizat reprezentanții IȘJ Bihor.

Directorul Daniel Negrean a fost înregistrat când le cerea ba elevilor, ba părinților să cotizeze cu câte 200 de lei pentru organizarea unei festivități extravagante de absolvire a liceului. „Trebuie să ştii că eşti clasa a XII-a şi să spui din timp: «Mamă, cred că o să mă coste ceva!». 200 de lei, sincer...", le-a spus Negrean viitorilor absolvenți, înregistrarea fiind primită de BIHOREANUL.

Şeful IŞJ Bihor, Horea Abrudan, s-a grăbit să anunțe, miercurea trecută, că va propune Consiliului de Administrație al IȘJ să sesizeze Comisa de Etică a instituției în acest caz. Ulterior, însă conducerea Inspectoratului Școlar a decis să nu se pripească, ci să aştepte concluziile inspecţiei. Felul în care a fost derulată verificarea IŞJ a ridicat semne de întrebare, întrucât, de pildă, lui Daniel Negrean i s-a permis să se afle în aceeași sală cu diriginții claselor de-a XII-a, chemați să dea declarații.

Pe de altă parte, tot BIHOREANUL a informat că la Oradea a ajuns marți Corpul de Control al Ministerului Educației, care are misiunea de a investiga situația revoltătoare de la Colegiul Economic.

Daniel Negrean a fost șef al IȘJ Bihor, iar acum este consilier local din partea PNL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!