Echipa FC Bihor va fi condusă de un fost jucător al clubului, Kulcsár Sándor, a anunțat luni într-o conferință de presă city-managerul Oradiei, Mihai Jurca.

Orădean de origine, Kulcsár și-a început cariera la FC Bihor între anii 1986 - 1998, când a marcat 23 de goluri pentru roș-albaștri, și a revenit la Oradea în perioada 1990 - 1992, după doi ani în care a evoluat la Victoria București.

În prezent om de afaceri, noul președintele FC Bihor a spus că ținta mandatului său este promovarea echipei în prima ligă a fotbalului românesc. „Avem o strategie pe cinci ani la finalul cărora să vedem echipa la nivel de liga I”, a afirmat Kulcsár.

„Vreau să pun presiune”

Pentru ca acest obiectiv să devină fezabil, noul președinte al clubului își dorește rezultate încă din viitorul sezon fotbalistic.

„Sperăm să putem suplini (n.r. cei 10 jucători plecați) cu tineri și să stabilim un obiectiv în primele 4 - 5 locuri. Știu că antrenorul și echipa nu sunt de acord cu acest obiectiv, dar eu vreau să pun presiune încă din primul minut pe întreaga echipă, care să știe că cei care vor intra pe teren vor avea de apărat un brand, un nume...”, a spus noul președinte al FC Bihor.

Kulcsár a împărțit viitorul sezon în două etape. „Până în ianuarie va trebui să vedem dacă putem întări echipa în 2 – 3 posturi, iar la final de an competițional să jucăm în play-off”, a spus președintele FC Bihor.

Drumul spre liga I

Conform strategiei conducerii clubului, echipa va trebui să evolueze natural. „Anul acesta consolidăm echipa în Liga a III-a, în anul competițional 2023 – 2024, în măsura în care echipa va putea, vom ataca Liga a II-a, în 2024 – 2025 vom avea nevoie de un an minimum să ne acomodăm, pentru ca în perioada 2026 - 2027, coroborat cu investiția în noul stadion și cu o finanțare majoritar privată, să promovăm în Liga I”, a spus city-managerul Mihai Jurca.

Administratorul public a întărit obiectivul asumat de Kulcsár conform căruia „stadionul să se inaugureze cu primul meci al FC Bihor în prima ligă”.

Pariul pe tinerețe

Pentru implementarea acestei strategii, FC Bihor va promova propriii jucători. „Ne dorim ca FC Bihor să revină la statutul pe care l-a avut în trecut când toți copiii din județ își doreau să ajungă la club”, a spus noul președintele al clubului.

FC Bihor va încerca să atragă și să dezvolte tinerele talente. „Deja am luat contact cu reprezentanții diferitelor cluburi sportive, inclusiv cel al Liceului cu Program Sportiv, urmând să avem întrevederi. Vrem să stabilim termenii unei colaborări în care să ne asigurăm că jucătorii care ajung la final de juniorat nu se vor pierde și vârfurile fiecărei generații vor fi înglobate în lotul echipei FC Bihor”, a spus Kulcsár.

Încă din viitorul sezon competițional, FC Bihor va activa, pe lângă echipa de Liga a III-a, și cu un lot de Liga a IV-a, iar în parteneriat cu CSM Oradea va avea mai multe loturi de juniori, de la U9 la U16.

„Ne dorim ca, în măsura în care vom avea și bugetul necesar, în ianuarie să înglobăm toate grupele de copii care să treacă sub tutela FC Bihor. Momentan, ne scutește de costuri dacă evoluează sub CSM Oradea”, a explicat președintele.

„Am discutat cu un sponsor”

În viitorul sezon competițional (2022-2023), FC Bihor se va baza pe un buget de 250.000 euro alocat de către municipalitatea orădeană. În plus, clubul va încerca să atragă sprijinul financiar al sponsorilor și al suporterilor. „Am discutat deja cu un sponsor care va și apărea pe tricoul de joc, nu îi dau deocamdată numele, îl vom prezenta când vom avea și tricourile”, spus city-managerul Mihai Jurca.

Clubul își va prezenta lotul și echipamentele în cea de-a doua jumătate a lunii august, cu o săptămână înaintea deschiderii sezonului competițional.

După modelul FC Barcelona

În plus, FC Bihor se bazează pe sprijinul fanilor. „În noul statut există calitatea de membru-suporter, după exemplul clubului FC Barcelona, dar adaptat la România... Toți cei care sunt suporteri vor putea să își plătească o cotizație anuală, nu știm încă, poate la 1.000 lei pe an, și să beneficieze de un abonament și de un tricou”, a explicat Jurca.

Chiar dacă nu vor deține părți sociale, potrivit statutului, suporterii vor putea vota în cazul unor decizii majore, cum ar fi schimbarea denumirii clubului sau vânzarea acestuia.

Implicarea suporterilor ar putea fi determinantă. „Dacă 2.000 de oameni vin alături de echipă, foarte multe dintre lucrurile pe care ni le propunem pentru secțiile de copiii și juniori vor putea fi acoperite din aceste fonduri”, a spus city-managerul.

Sprijinul acordat clubului FC Bihor nu se referă însă numai la bani. „În momentul acesta, oamenii care doresc să ajute clubul o pot face trimițând acum un email Primăriei, urmând ca apoi domnul președinte Kulcsár să preia acel contact și să facă demersuri astfel încât să putem fructifica orice sprijin”, a spus Jurca.

Potrivit conducerii clubului, FC Bihor va intra în sezonul competițional 2022 – 2023 cu același staff tehnic din care fac parte antrenorul principal Florin Farcaș, secundul – Dorin Mihuț, antrenorul portarilor – Vlad Ghețe și preparatorul fizic Bogdan Guler.

Echipa fanion a județului a renunțat la denumirea CAO 1910 în favoarea celei de FC Bihor, pentru care municipalitatea orădeană deține toate drepturile, începând cu luna iulie. Tot la sfârșitul lunii trecute acționariatul clubului a fost modificat prin retragerea Asociației Oradea - Renaștem Împreună și intrarea Consiliului Județean Bihor în asocierea cu Consiliul Local Oradea și APTOR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!