Magistrata Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, va continua să judece procesul lui Vlad Pascu. Judecătoria Mangalia a respins vineri cererea de abținere formulată de Popoviciu, care ar fi permis înlocuirea ei în acest dosar.

Ancuța Ioana Popoviciu a ajuns în atenția publică după ce a dovedit că nu era la curent cu detaliile cazului șocant și a întrebat, la unul dintre termene, dacă una dintre victimele care au murit în accidentul din stațiunea 2 Mai se află în sală, stârnind revoltă și indignare.

„Respinge, ca nefondată, cererea de abţinere formulată de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa. Fără cale de atac”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia, citată de News.ro. 

Amintim că, la termenul de joi din acest dosar, judecătoarea originară din Beiuș a formulat o cerere de abţinere.

De asemenea, ea a acceptat amânarea procesului aşa cum au cerut familiile victimelor. Următorul termen în acest dosar este pe 9 mai. 

Pe de altă parte, Inspecția Judiciară a cerut suspendare din funcție a judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu, până la finalizarea anchetei disciplinare care o vizează, cererea fiind înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va lua decizia finală în acest caz.

Cererea se afla pe ordinea de zi a şedinţei CSM de miercuri, iar judecătoarea a cerut o amânare, aceasta fiind acordată pentru 24 aprilie atunci când va fi discutată situaţia sa, notează News.ro. 

Avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, iar cererea lor a fost respinsă.

Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, şi această cerere fiind respinsă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!