Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, originară din Bihor, cea care a scandalizat opinia publică în procesul accidentului mortal din stațiunea 2 Mai, a făcut cerere de abținere.

Informația a fost făcută publică joi de site-ul libertatea.ro, după ce la Judecătoria Mangalia s-a derulat al patrulea termen din procesul lui Vlad Pascu, tânărul acuzat că, fiind drogat la volan, a accidentat trei tineri care circulau pe marginea șoselei, doi dintre ei decedând pe loc.

Conform sursei citate, joi ar fi urmat să fie audiați șapte martori în acest dosar, însă avocații părților civile au cerut amânarea procesului după data de 24 aprilie, când Consiliul Superior al Magistraturii va decide în legătură cu solicitarea făcută de Inspecția Judiciară care a cerut suspendarea acesteia din funcție.

„Judecătoarea a decis admiterea cererii și a acordat un nou termen de judecată pentru data de 9 mai.

De asemenea, judecătoare Popoviciu a anunțat azi, 18 aprilie, ca a făcut cerere de abținere, ceea ce înseamnă că vrea să se retragă din dosar”, notează Libertatea.

Docamdată nu se cunosc motivele invocate de Ancuța Ioana Popoviciu în luarea acestei decizii.

Cert este că cererea ei se va dezbate la Judecătoria Mangalia.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Inspecția Judiciară a cerut suspendare din funcție a judecătoarei originare din Beiuș, până la finalizarea anchetei disciplinare care o vizează, cererea fiind înaintată Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va lua decizia finală în acest caz.

Popoviciu a ajuns să fie cercetată disciplinar, după ce la primul termen al procesului a demonstrat că nu cunoștea ce s-a întâmplat în tragicul accident.

Când a strigat prezența părților din dosar, ea a întrebat dacă unul dintre cei doi tineri care au murit de mașina condusă de Pascu este în sală, iar când părinții tânărului au izbucnit în plâns, Popoviciu a părut surprinsă: „A decedat o victimă?”, a întrebat ea, iar o voce din public i-a răspuns: „Au decedat două”.

În urma episodului, părinții victimelor au cerut schimbarea judecătoarei pentru neglijenţă, dar un coleg de-ai ei a considerat că motivele invocate de ei nu sunt de ajuns.

Comportamentul i-a atras și anchetarea disciplinară, inclusiv ministra justiției, Alina Gorghiu, făcând declarații dure la adresa ei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!