Contractul privind modernizarea Pieţei Cetate din Oradea a fost semnat. Investiţia care se ridică la 77 de milioane de lei vizează, printre altele, amenajarea unui centru de antreprenoriat cu produse agricole după modelul celui din Piaţa Rogerius şi a unei parcări subterane, se vor derula în două etape distincte.

Urmează să devină şantier!

Potrivit unui comunicat trimis marți de municipalitate, investiţia va fi pusă în operă de o asociere de firme condusă de Madlev Cons.

„A fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiţii Construire Centru de antreprenoriat Piaţa Cetate; Reabilitare Corp C1 şi organizare şantier cu asocierea formată din Madlev Cons – lider de asociere şi Campeador S.R.L. – asociat 1, Constructorul Sălard – asociat 2 şi EUD Drumconstruct – asociat 3", se menţionează în comunicat.

Conform programării, lucrările vor fi executate în două etape de câte un an de zile.

„Etapa 1 cuprinde amenajarea şi reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafaţă de 1.770 metri pătraţi, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staţionare de scurtă durată, construirea staţiei de pompare – rezervor de apă, precum şi accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir", a anunţat Primăria.

Deocamdată, urmează să fie emis ordinul de execuţie doar pentru prima etapă a proiectului.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Primăria Oradea este obligată să finalizeze prima etapă în acest an pentru a nu pierde finanţarea europeană alocată prin proiectul transfrontalier Ro-HU alocată pentru acest proiect.

Piaţă cu parcare subterană

În etapa a doua a investiției se vor amenaja, printre altele, o parcare subterană cu 161 locuri, sectorul de legume-fructe cu 504 mese, cel de produse alimentare cu 34 de spaţii comerciale şi cel de produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metri pătraţi.

În cadrul investiţiei vor fi amenajate două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol, birouri pentru persoanele din administraţie, alei pietonale, spaţii verzi şi drumuri de acces.

Proiectul urmează să fie implementat prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, fiind finanţat prin Programul Interreg V - A România - Ungaria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!