Nu credeam că vestea alocării de către Guvern a 95 de milioane de euro pentru construirea unui stadion nou la Oradea va stârni atâtea discuţii. Că de ce se fac stadioane, şi nu spitale... Că decât spitale, mai bine s-ar asfalta străzi... Că în loc de asfaltare, n-ar strica să dăm mai mulţi bani asistaţilor, care se exprimă la toate subiectele pe Facebook...
În primul rând, nu Guvernul a dat aceşti bani, ci a redistribuit o parte din impozitele colectate de la bihoreni. Apoi, se dau bani şi pentru spitale, că unul e în proiectare, s-a dat şi un ajutor de stat pentru mega-fabrica de anvelope, vin bani şi pentru centuri şi pasaje... Şi nu doar microbiştii se vor bucura de noua investiţie, ci toţi locuitorii oraşului, fiindcă pe noua arenă se vor organiza şi concerte.
Că stadionul e prea mic sau prea mare, problema s-a lămurit. Ne-am plâns că noua sală a sporturilor nu are decât 5.000 de locuri, dar foarte rar a fost plină. La ce să ne trebuiască un stadion de 30.000 de locuri, când tendinţa mondială este ca, pe măsură ce televizoarele devin tot mai mari, stadioanele să devină tot mai mici?
Mai sunt şi alte avantaje care derivă din noua investiţie. Întreaga zonă, care arată destul de jalnic, va fi asanată. Prin apariţia stadionului va trebui să mutăm Grădina Zoologică, s-o scoatem din spaţiul acela îngust şi să-i dăm o dimensiune potrivită. Era nevoie de modernizarea ei, aşa că acum, vrem, nu vrem, nu mai avem încotro.
De asemenea, dacă tot s-a creat un pol sportiv în zonă, devine obligatoriu ca Stadionul Tineretului să fie şi el renovat şi redat atletismului. De zeci de ani acolo nu s-a mai investit nimic, aşa că a venit momentul să fie transformat într-o bază modernă.