De 30 de ani, Consiliul Județean Bihor s-a remarcat ori prin lipsa totală de activitate, ori prin hoții ordinare (poate nu întâmplător sediul este strategic amplasat lângă pușcărie). 

La doi ani de la preluarea mandatului, Ilie Bolojan și-a făcut bilanțul, într-o instituție rămasă cu jumătate dintre angajați. Președintele se laudă că el este cel care a demarat alimentarea cu gaz a Zonei Metropolitane. Mai zice că deja se lucrează la centurile de la Aleșd și Sânmartin, iar Beiușul e pe țeavă. Centura care ne va lega de autostradă e în facere, a apărut un terminal Cargo, pista aeroportului e prelungită și se va extinde noul terminal pentru a nu mai trambala pasagerii între două clădiri. Nu mai zic de Drumul Expres Oradea - Arad și despre o grămadă de alte investiții.

Cuplul Pasztor - Mang, pe scurt PM, însă, poate contesta realizările. Din punctul lor de vedere, toate măsurile lui Bolojan sunt greșite. Subțierea organigramei a dus la creșterea șomajului, asta după ce PM s-au străduit să transforme membrii de partid din niște analfabeți funcționali în analfabeți funcționari.

N-au făcut ei centuri, dar au mulțumit prin asta aproape 50 de oameni care și-au văzut cernoziomul neatins de asfalt. Nici Drumul Expres Oradea - Arad nu are vreo noimă, câtă vreme strategia e ca muncitorii de la noi să ajungă la Debrețin. Despre gaz, cuplul de tristă amintire a demonstrat viziune: cu criza asta rusească, de ce să mai faci conducte? Iar în ce privește terminalul de la aeroport, oleacă de mișcare nu strică puținilor pasageri care au rămas după alungarea companiilor aeriene.

Vreți să vedeți de câte ori o ducem mai bine acum? PM vă dă răspunsul: matematic, 0 realizări ale udemeristo-pesediștilor înmulțite cu cele 15-20 de proiecte mari aflate pe rol în actualul mandat ne dau tot zero.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!