Directorul Airbnb - platforma online prin care se pot închiria camere, apartamente sau case oriunde în lume - a spus că firma sa va oferi cazare gratuită pentru 20.000 de cetăţeni afgani, care au fugit din ţara lor, de frica talibanilor.

CEO-ul Brian Chesky a scris, miercuri, pe Twitter, că Airbnb va colabora cu toate organizaţiile şi asociaţiile umanitare care se ocupă de relocarea cetăţenilor afgani, notează G4media.ro, citând publicaţa CNN.

Acesta va pune la dispoziţie 20.000 de locuri de cazare prin platforma sa Airbnb.org, care oferă locuinţe gratuite pentru victimele dezastrelor naturale încă din anul 2012. "Strămutarea şi relocarea refugiaţilor afgani în SUA şi în alte părţi este una dintre cele mai mari crize umanitare din vremea noastră. Simţim responsabilitatea de a face ceva", a scris antreprenorul pe Twitter.

Practic, Airbnb le va achita proprietarilor care şi-au înscris proprietăţile în platformă banii pentru închirierea locuinţelor.

El nu a precizat însă cât timp va oferi compania cazare gratuită refugiaţilor.

"Sper că acest lucru îi va inspira şi pe ceilalţi lideri de afaceri. Nu este timp de pierdut", a mai scris Chesky (foto).


(Sursa foto: Economictimes.com)

După cum se ştie în urmă cu mai bine de o săptămână talibanii au reuşit să cucerească capitala Afganistanului, Kabul, după ce preşedintele Ghani a fugit din ţară, iar trupele guvernamentele n-au opus niciun fel de rezistenţă.

De atunci teroarea şi haosul s-au instalat în Afganistan, iar zeci de mii de persoane au părăsit ţara riscându-şi viaţa şi înghesuindu-se în avioane operate de SUA sau alte guverne.