O tânără asistentă medicală ATI din Spitalul orăşenesc Marghita, proaspătă soţie de poliţist, a fost confirmată cu Covid – 19, vineri, după ce cu o zi mai devreme şi-a făcut testul pentru a reveni la muncă. Cei doi tineri şi-au celebrat căsătoria sâmbăta trecută, într-un local din Marghita, având peste 100 de invitaţi, spun sursele BIHOREANULUI.

De altfel, pe contul ei de socializare au fost postate până joi o serie de filmuleţe şi fotografii de la petrecere, în care mirii dansau împreună cu invitaţii și se pozau împreună cu ei. Vineri, în schimb, atât contul ei de Facebook, cât şi cel al soţului ei au fost închise!

Cert este că tânăra a fost evaluată medical, vineri, la Spitalul din Marghita, şi se simte bine, neavând simptome specifice bolii. Ca atare, a primit o decizie de izolare la domiciliu, unde se află acum împreună cu soţul ei, pentru care medicii au dispus să fie plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unor surse din Poliţia Bihor, tânărul, care lucrează ca agent de Poliţiei Oraşului Marghita, le-ar fi declarat şefilor săi că nu a avut colegi printre invitaţi, iar nunta ar fi fost în aer liber, respectând numărul regulamentar de invitaţi, adică de 100 de persoane, dar în fotografii şi înregistrări se vedeau invitaţi stând la mese amenajate și în interior şi dansând și în spaţiul închis. 

Cum au stat lucrurile cu adevărat, o vor stabili în final reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor care, vineri, au solicitat cuplului să prezinte lista cu invitaţii pe care i-au avut la petrecerea de nuntă, urmând să declanşeze o anchetă epidemiologică în caz. „Vom discuta cu doamna, vom vedea câţi oameni au fost, cine va trebui să intre în carantină”, a declarat, pentru BIHOREANUL, şefa DSP Bihor, Daniela Rahotă.

Cert e că, în cazul în care vor omite informaţii, cei doi riscă să se aleagă cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cum s-a întâmplat în cazul deja celebrei nunţi a fiului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, unde pentru că mirii au refuzat să predea lista competă a invitaţilor, anchetatorii au declanşat percheziţii simultane atât la ei acasă, cât şi la părinţi şi sala de evenimente.