Sunt percheziţii domiciliare în curs de desfăşurare, joi seară, la vila fostului șef adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, în locuinţa cuscrilor săi şi la cea a proaspeţilor însurăţei, dar şi la sala Opera Events din Oradea.

Se caută probe!

Sursele BIHOREANULUI spun că echipajele de poliţişti, coordonaţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, costumaţi cu combinezoane speciale şi măşti, scotocesc locuinţele şi birourile sălii de evenimente, căutând documente, înregistrări, fotografii, unităţi de calculator, tot ce ar putea avea legătură cu dosarul penal deschis pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după nunta cu 350 de invitaţi oprită sâmbăta trecută. 

Percheziţiile au fost dispuse în contextul în care organizatorii petrecerii care s-a derulat la Opera Events au refuzat să predea lista cu toţi invitaţii, iar poliţiştii au fost obligaţi să oprească nunta şi să legitimeze la plecare persoanele prezente.

Maramureșeni în minus

În plus, într-un interviu acordat, joi, pentru bihorjust.ro, colonelul (r) Eugen Boc a declarat că unii dintre invitaţii sosiţi din judeţul Maramureş ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea poliţiştilor şi, ca atare, anchetatorii nu au nici până în prezent numărul real al participanţilor. 

"În acest moment sunt în desfăşurare percheziţii la patru adrese în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii bihoreni sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea", a confirmat, joi seară, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, precizând că un comunicat oficial legat de acţiune ar putea fi emis de procurori în cursul zilei de vineri. 

A venit SMURD-ul pentru soția lui Boc

Percheziţiile nu au fost lipsite de incidente. La vila fostului adjunct al şefului Poliţiei Bihor, Eugen Boc, joi seară a fost chemat şi un echipaj al SMURD Bihor, pentru a acorda ajutor medical soţiei acestuia, care ar fi făcut un atac de panică. Echipajul medical a plecat după circa 20 de minute, fără pacient.

În dclarațiile făcute joi, Eugen Boc a spus că soția sa a avut un atac de panică după ce întreaga situație a devenit publică, iar presa a publicat informații despre ancheta în acest caz. ”A fost nevoie să chem SMURD-ul ca să o ajute să își revină. Trei ore au stat medicii lângă ea. I-am rugat să nu o ducă la spital, ci să o trateze acolo, acasă”, a spus Boc.

Nuntă cu bucluc

După cum BIHOREANUL a dezvăluit deja, nunta fiulului fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, a fost oprită, sâmbătă seară, după ce poliţiştii veniţi să controleze modul în care se respectă măsurile de prevenire a Covid-19 au descoperit în sala de evenimente peste 350 de persoane.

În urma constatărilor, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă de 15.000 lei. Ulterior, marţi, proaspăta noră a fostului poliţist, farmacistă la Spitalul Minicipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmată cu Covid-19.  

Vezi mai jos imagini din timpul perchezițiilor!