Doi procurori, cel puţin 10 poliţişti din Bihor şi alţi doi de la Inspectoratul de Poliţie Maramureş au participat, sâmbăta trecută, la nunta fiului fostului șef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Eugen Boc, iar doi dintre poliţiştii bihoreni, soţ şi soţie, sunt confirmaţi deja cu coronavirus.

Este vorba despre un poliţist de la Serviciul Rutier Bihor şi despre nevasta acestuia, care lucrează în sediul Inspectoratului de Poliţie, fini de-ai fostului adjunct al Poliţiei Bihor, care s-au testat miercuri, după ce femeia a prezentat simptomele bolii, ea fiind de altfel internată deja la spital.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, printre invitaţi s-au numărat şi un șef de serviciu și unul de birou din Poliție, ambii fiind în prezent în concediu. Toţi cei 10 poliţişti au fost trimişi acasă de conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor, inclusiv colegii lor de birou.

De asemenea, spaţiile din toate clădirile în care îşi desfăşurau activitatea poliţiştii - sediul Inspectoratului, sediul Poliţiei Rutiere şi al Poliţiei municipiului Oradea - au fost dezinfectate, joi, iar oamenii trimişi acasă îşi vor putea relua activitatea numai după ce specialiştii DSP Bihor finalizează ancheta epidemiologică şi vor decide care dintre ei vor trebui să intre în carantină.

Tot acasă au rămas şi cei doi procurori care au participat la petrecere, chiar dacă nu au primit încă decizii de carantinare de la DSP. "Aveam concediu neefectuat, oricum", a declarat unul dintre magistraţi.

După cum BIHOREANUL a dezvăluit deja, proaspăta noră a fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea, a fost confirmată, marţi, cu Covid-19. Ca atare, potrivit reglementărilor în vigoare, toţi cei peste 350 de participanţi la nunta care s-a lăsat şi cu dosar penal vor intra obligatoriu în carantină.

Cei doi tineri însurăţei se testaseră, luni, pentru a merge într-o călătorie, tânăra fiind depistată pozitiv, iar după finalizarea anchetei epidemiologice, toţi nuntaşii vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. "În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină", a explicat BIHOREANULUI şefa Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Daniela Rahotă.

În caz s-a deschis deja şi o anchetă penală, deocamdată fără suspecţi în cauză, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a Covid-19, care permit prezenţa a maximum 150 de persoane la evenimente private, 50 în spaţii închise şi 100 în spaţii deschise. Administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă de 15.000 lei.