Salariații Direcției de Sănătate Publică Bihor au intrat în cea de-a 22-a zi de proteste determinate de nemulțumirile privind nivelul veniturilor, neschimbat de șase ani.

Oamenii ies pe rând, în grupuri, în curtea interioară a instituției, purtând în mâini pancarte pe care scrie „Vrem să ne fie apreciată munca”, „Suntem cea mai discriminată și nesusținută categorie de salariați din sistemul de sănătate”, „Aceeași lege, aceeași funcție, același salariu!”.

Acest din urmă mesaj se referă, de altfel, la motivul protestelor angajaților din Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară, revendicarea acestora fiind obținerea unor venituri salariale egale cu ale angajaților din CAS.

„Avem aceleași salarii, nemodificate, din 2017, și nu cerem decât să fim salarizați la fel ca angajații din CAS”, a declarat BIHOREANULUI dr. Dorel Țîrț, purtător de cuvânt al DSP Bihor, unul dintre protestatari. „La pregătire și funcție egală, solicităm salariu egal”, adaugă acesta.

Salariile angajaților din CAS au fost majorate la finele lunii noiembrie, după mai multe săptămâni de „proteste spontane” desfășurate de aceștia în fața sediilor instituției, iar apoi două săptămâni de grevă de-a lungul cărora au oprit activitatea, parțial și apoi total, ceea ce a făcut imposibilă decontarea serviciilor prestate de furnizorii din sectorul sanitar.

Spre deosebire de angajații CAS, dar și de colegi din alte județe din țară, cei ai DSP Bihor nu își întrerup activitatea decât pe rând, fără a o afecta pe cea a instituției, astfel că DSP Bihor continuă să lucreze în regim normal. „Nu vrem să afectăm cetățenii sau alte instituții din sistemul sanitar, publice ori private”, a spus dr. Dorel Țîrț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!