Piaţa Magnoliei din cartierul Rogerius va avea, după reabilitare, două toalete automate cu senzori pentru deschiderea uşii.

Toaletă pentru persoanele cu dizabilităţi

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, cele două toalete anti-vandalizare au fost plasate în Piaţa Magnoliei în dimineaţa zilei de luni.

"În această dimineaţă au sosit cele două toalete automate care vor deservi Piaţa Magnoliei, acestea fiind dotate cu o tehnologie smart de autospălare şi autodezinfectare şi cu un sistem electronic pe bază de senzori pentru deschiderea şi închiderea uşii", se menţionează în comunicat.

În zilele următoare, cele două toalete vor fi legate la reţeaua de apă şi canalizare, respectiv energie electrică.

"Una dintre acestea este destinată persoanelor cu dizabilităţi, uşa de acces permiţând intrarea cu cărucior, fiind totodată prevăzută cu bare de sprijin şi cu un spaţiu mai larg în interior", a transmis Primăria.

Sistem anti-vandalizare cu auto-curăţare

Acestea sunt prevăzute cu sisteme de închidere-deschidere automate şi lavoar antivandalism încastrat, uşă glisantă cu deschidere şi în cazul lipsei curentului electric, iluminare internă naturală, având luminator.

"După fiecare folosire se declanşează operaţiunea de ventilare a cabinei, de curăţare şi dezinfecţie automată a podelei şi a vasului toaletei", se menţionează în comunicat.

Lucrări pe terminate

Cele două toalete, care vor putea fi acţionate cu fise de 50 de bani sau card bancar, vor fi date în folosinţă la recepţia lucrărilor viitorului centru de cartier din Piaţa Magnoliei, programată pentru luna august.

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările de reabilitare a Pieţei Magnoliei sunt în curs de finalizare. Săptămâna trecută, constructorii au plantat câte 20 de magnolii şi cireşi japonezi din cei 150 de arbori care vor orna piaţa.

Până la predarea lucrărilor în piaţa reamenajată vor fi plantaţi aproape 600 de arbuşti, de la cătină, la roşie ornamentală şi aproape 900 de plante perene.

Cofinanţate din fonduri europene, lucrările de reamenajare a Pieţei Magnoliei, finalizate în proporţie de circa 94%, au fost atribuite firmei Gavella pentru suma de 10,9 milioane lei fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!