Una dintre investițiile rutiere importante pentru Zona Metropolitană Oradea, dar nu numai, intră în faza execuției.

Pe 11 septembrie, muncitorii firmei Porr Construct SA vor începe lucrările la Inelul metropolitan, pe tronsonul între Oșorhei și Băile Felix, a anunțat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

„Am finalizat de verificat documentația tehnică a tronsonului Oșorhei-Băile Felix, prima jumătate a Inelului metropolitan (Lotul 2). Având toate avizele obținute, până la sfârșitul săptămânii vom obține autorizația de construire și vom da ordinul de începere a lucrărilor. De luni, 11 septembrie, constructorii vor începe lucrările”, a anunțat Bolojan, printr-o postare publicată luni pe contul său de Facebook.

Inelul metropolitan a fost împărțit în două tronsoane, Nojorid-Băile Felix și Băile Felix-Oșorhei, iar acesta din urmă este primul pe care încep lucrările.

„Cea mai complexă lucrare pe acest tronson este viaductul ce traversează zona de acumulare și drumul comunal spre Betfia. Zona în care va traversa drumul este în amonte de stațiunea 1 Mai. Într-o primă etapă se vor executa forajele și fundațiile pentru pilonii acestuia”, a mai scris Bolojan.

Șantierul ar putea fi închis într-un an, a mai spus șeful CJ Bihor: „În condițiile în care nu vor fi întârzieri cauzate de relocarea a două rețele electrice de înaltă tensiune, în toamna anului viitor lucrările vor fi terminate”.

Contractul pentru acest tronson este în valoare de 81,6 milioane lei, fără TVA. Execuția lucrărilor din lotul 1 a fost câștigată de asocierea firmelor Asfamixt, Opr Asfalt și Dacia Faber, la o valoare de 70 milioane de lei.

Inelul metropolitan va avea o lungime totală de 17 km și va fi prevăzut cu o bandă pe sens.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!