Aquapark-ul Nymphaea va avea un bazin de înot pe structură uşoară, în valoare de circa 5,1 milioane lei. Construcția, cu termen de execuție de șase luni, va fi făcută din panouri prefabricate din oțel inoxidabil.

Din oţel inoxidabil

Consiliul Local Oradea a aprobat joi, cu 22 de voturi "pentru" şi o singură abţinere, indicatorii tehnico-economici ai viitorului bazin de înot al parcului acvatic. Investiţia ar urma să fie suportată din bugetul Administraţiei Domeniului Public, care administrează aquapark-ul Nymphaea.

Construcţia urmează să fie amplasată între petalele clădirii centrale a aquapark-ului (C1) și ar urma să fie scoasă la licitaţie încă din acest an.

Spre deosebire de celelalte bazine din complexul acvatic, construite din beton armat, de această dată ADP a preferat o construcţie uşoară. Potrivit raportului de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local, viitorul bazin va fi construit din elemente prefabricate din panouri de oţel inoxidabil pe bază de crom, îmbinate cu şuruburi.

 "Oţelul inoxidabil este protejat pe faţa interioară a bazinului cu un PVC dur, iar pe partea exterioară cu un film transparent care îl protejează de cele mai agresive condiţii de sol", se arată în document.

Podeaua bazinului va fi hidroizolată cu o membrană, care îi va asigura impermeabilitatea.

Mai rapid de amplasat

ADP a preferat soluţia construcţiei pe structură uşoară pentru că permite instalarea bazinului cu precizie mare şi în timp scurt. "Aceste bazine sunt mai uşoare, au un ciclu de viaţă mai mare, cu costuri de întreţinere mici", se menţionează în raportul de specialitate.

Costurile mai ridicate de execuţie a bazinului vor fi compensate de timpul redus de execuţie şi durabilitatea în timp al acestuia.

Viitorul bazin de înot nu va mai avea dimensiuni olimpice, asemenea celui predat de ADP la Clubul Sportiv Municipal (50 x 25 metri), ci doar 20 x 10 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Alăturat bazinului va fi amenajată o cameră tehnică îngropată, cu toate utilajele şi echipamentele necesare pentru funcţionarea acestuia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!