Lucrările de înlocuire a reţelelor de încălzire cuprinse în cea de-a III-a etapă de reabilitare a termoficării orădene restricţionează traficul auto pe strada Constantin Noica.

Comisia Tehnică pentru Probleme de Circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a hotărât luni, la cererea constructorului, ca în perioada 6 – 16 iunie să desființeze parcările de pe marginea carosabilului pentru a face loc unei benzi de circulaţie în locul celei afectate de săpături.

"Ca să nu afectăm foarte mult circulaţia auto în zonă, vom lăsa în continuare traficul auto pe două benzi, dar vor fi desfiinţate provizoriu locurile de parcare din faţa magazinului Trei G pentru a oferi participanţilor la trafic o bandă în locul celei afectate de lucrările desfăşurate pe cealaltă parte a străzii", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, proiectarea şi execuţia lucrărilor din cea de-a III-a etapă  de reabilitare a sistemului de termoficare din Oradea, în valoare de 108 milioane lei, fără TVA, sunt realizate de asocierea reprezentată de Igna Construct din care mai fac parte firmele Avril, Crito Prod şi Mecatron.

Printre altele se vor reabilita 46,2 km de conducte din reţeaua termică primară, 2,6 km conducte din reţelele de termoficare primară ce înlocuiesc reţeaua secundară, 39 de minipuncte termice şi reţele de termoficare secundare în lungime de 1,10 km de traseu.

Proiectul, denumit "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice - Etapa III", este finanţat prin POIM Axa 7.

Astfel, Oradea primeşte asistenţă financiară nerambursabilă de 98% din valoarea totală a investiţiei (85% fondul european de dezvoltare regională + 13% buget de stat), doar diferența de 2% fiind acoperită de la bugetul local.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!