Persoanele care ajung joi la Aeroportul Internaţional Oradea trebuie să fie cu băgare de seamă. Din cauza ploilor torenţiale din noaptea de miercuri spre joi, terminalul nou a fost inundat.  

Directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, a confirmat incidentul. Acesta a explicat pentru BIHOREANUL că apa s-a infiltrat prin acoperişul terminalului nou, drept pentru care au fost luate două măsuri.

"La prima oră a dimineţii am notificat constructorul, antreprenorul general UTI, asupra deficienţei constatate la acoperiş pentru a remedia această problemă în cel mai scurt timp, pe cheltuiala sa, având în vedere că lucrarea este în garanţie. De asemenea au fost puse mesajele de avertizare că podeaua este udă, pentru ca persoanele aflate în incinta terminalului să nu alunece pe pelicula de apă care s-a format", a declarat Horga pentru BIHOREANUL.

Contractul de execuţie al terminalului nou, în valoare de 25,93 milioane lei, a fost încheiat cu firma bucureşteană UTI Grup în asociere cu Eldiclau în 25 iulie 2017 şi ar fi trebuit să fie construit în 12 luni, până la data de 10 august 2018.

Lucrările au fost finalizate însă cu o întârziere de doi ani, fapt pentru care antreprenorul a fost penalizat cu suma de 3,26 milioane lei, bani reţinuţi din situaţiile de lucrări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!