Lucrările la noul pod peste Peța care va fi ridicat în zona Ceyrat au început cu instalarea palplanșelor care vor ține malurile de pământ.

„Au început lucrările la noul pod care va traversa pârâul Peța și va lega zona Horea – Parc 22 Decembrie – strada Feldioarei de cartierul Ceyrat. Pentru început, constructorul instalează palplanșele pentru susținerea pereților de pământ, după care se vor executa săpături pentru prima culee (n.r. piciorul de pe mal al unui pod)”, a transmis marți, printr-un comunicat, Primăria Oradea.

Potrivit municipalității, „în paralel, de-a lungul noii linii de tramvai, se lucrează și la extinderea și modernizarea străzii Făgărașului, care va avea câte o bandă pe sens”.

Noul pod va avea o lungime de 18,80 de metri, o lățime de 14 metri și două trotuare, termenul de execuție fiind de șase luni.

Construit de firma Porr Construct, podul este menit să le ofere locuitorilor din cartierul Ceyrat o legătură cu zona centrală atât prin strada Horea, cât și pe drumul amenajat de-a lungul pârâului Peța.

Porr Construct a mai amenajat în Oradea pasajele supraterane peste șoseaua de centură din zona străzilor Ciheiului și Universității, podul peste Peța din cartierul Ioșia și a reabilitat mai multe străzi din cartierul Oncea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!