AVE Bihor s-a implicat în campania "Plantăm Speranţă", un proiect naţional de plantare de arbori şi arbuşti în diverse zone din România. Am fost prezenţi, sâmbătă, alături de alte mii de voluntari în localitatea Leş din judeţul Bihor, ca să plantăm o pădure de la zero.

Scopul nostru principal este colectarea deşeurilor, dar suntem decişi să contribuim activ la refacerea pădurilor şi la combaterea defrişărilor. Dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos, în respect faţă de natură.

De ce este important să ne alăturăm unor astfel de iniţiative?

AVE Bihor este un pionier în domeniul colectării separate în 4 sau 5 fracţii, care îşi doreşte să devină un exemplu şi în ceea ce priveşte promovarea unui stil de viaţă sănătos. De ce este important să participăm la astfel de acţiuni? Deoarece oamenii funcţionează prin puterea exemplului!

Cum puteţi să protejaţi mediul în propria gospodărie:

- prin colectarea separată a deşeurilor

- mergând la cumpărături cu o plasă de acasă, astfel nu mai cumpăraţi o plasă de folie care mai apoi devine deşeu

- cumpărând produse care nu sunt ambalate în plastic

- prin refolosirea ambalajelor

- restauraţi mobila veche

- reparaţi obiectele stricate, nu cumpăraţi automat unele noi.

Astfel, veţi fi o inspiraţie pentru cei din jur, iar ceea ce faceţi puteţi transmite mai departe generaţiilor viitoare. Prin eforturile noastre comune, putem contribui la un mediu mai sănătos şi mai sustenabil pentru generaţiile următoare, deoarece "Schimbarea începe cu noi!"

Ce este proiectul "Plantăm Speranţă"

Plantăm Speranţă este o iniţiativă naţională de împădurire, care se desfăşoară în mai multe judeţe din ţară. Este o acţiune care aduce în acelaşi loc instituţii, companii, şcoli, licee, universităţi şi cât mai mulţi voluntari.

Rezultatele campaniei vorbesc de la sine: 17 proiecte de succes, 27.370 de voluntari implicaţi, 53.000 de puieţi plantaţi şi 8 laboratoare rurale deschise.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!